Despre noi

Multumim Timisoara, esti izvorul nostru de energie, modelul de creativitate si exemplu de inovatie, orasul care ne tine in brate, caminul nostru.

De doi ani ne situam in topul celor mai avansate centre de inovatie din lume, produsele dezvoltate de echipa Frontier Silicon echipand 80% din aparatele radio digitale ale lumii, purtand branduri celebre ca Sony, Philips, Bang&Olufsen, Bowers&Wilkins, Harman Kardon, precum si platforma audio online Spotify.

Asa cum am promis la lansarea centrului nostru din Timisoara in 2013, am crescut organic, muncim cu pasiune si ne bucuram de viata, ca o comunitate inchegata de peste 50 de profesionisti IT&C, a carei viziune unitara este sa creeze solutii ce depasesc frontierele evolutiei tehnologice globale sub brandul Made in Timisoara.

Marius BANICI
General Manager and Director of Software Development

Alina GAFU
Deputy General Manager

Creativitate

Asteptarile inalte ale brandurilor globale – beneficiari ai produselor noastre, provocarile de zi cu zi si piata extrem de concurentiala in domeniul smart audio, ne dau puterea de a ne autodepasi, de a fi liberi si creativi, rigurosi tehnic si analitici.

In intervale extrem de scurte, de doar cateva luni, concepem- programam, testam si lansam pe piata solutii inovatoare, care fac utilizarea gadget-urilor de ultima generatie o experienta mai prietenoasa, mai plina de satisfactii.

Secretul evolutiei noastre este grija cu care cultivam initiativa personala, angajata desigur alaturi de responsabilitate si ownership acordat creatorilor si echipei. Frontier Silicon este un taram feril dezvoltarii abilitatilor de leadership, care ne sunt atat de necesare atunci cand ii provocam la intrecere pe cei mai buni. Astfel, ne asiguram ca suntem in permanenta in topul profesionistilor din Romania. Munca echipei Frontier Silicon Timisoara este imbogatita de expertiza colegilor nostri din Londra, Cambridge si Hong Kong, care contribuie la dezvoltarea noastra profesionala si ne insufla curajul de a face pasul urmator, de a deveni leaderi creativi si competitivi.

Compania

Pe parcursul a zece ani de activitate, Frontier Silicon a devenit furnizorul nr. 1 mondial de circuite integrate si module pentru aparate de radio digitale si internet radio, echipand in prezent cu tehnologie proprie peste 80% din toate tipurile de aparate de radio digitale ce se produc la nivel mondial.

Frontier Silicon este o divizie a Frontier Smart Technologies Group Ltd, companie britanica producatoare de semiconductori destinati radioului digital si sistemelor smart audio . Frontier Silicon a luat fiinta in anul 2001 si a devenit parte a grupului in august 2012.

In prezent, Frontier Silicon isi extinde aria de interes spre piata dinamica a smart audio si spre Internet of Things.