Echipa

Dezvoltarea de noi tehnologii sta la baza succesului companiei, motiv pentru care ne dorim oameni inzestrati cu viziune, curaj si initiativa.

Marius BANICI

General Manager and Director of Software Development

Marius are o experienta de peste 15 ani in domeniul dezvoltarii software si un parcurs profesional ce acopera atat  zona automotive cat si cea de servicii IT. Ceea ce-l caracterizeaza este o abordare structurata dar totodata flexibila, cu un continuu focus pe livrarea de rezultate. A construit echipe colaborative ce imbratiseaza abordarea Agile intr-un mod pragmatic si transparent.

Paletarul sau tehnic se intinde de la low level embedded real time systems, la aplicatii web si mobile pana la data analytics. Experienta acumulata in cresterea si dezvoltarea diferitelor organizatii in care a activat ii confera o viziune sistemica asupra pietei si directiilor de dezvoltare din industria IT.

“Atat tehnic cat si managerial acest rol este o provocare pe care am acceptat-o cu bucurie. Frontier Silicon ofera o combinatie unica de companie de produs intr-un domeniu in care Timisoara exceleaza, embedded software si mobile, construind produse inovatoare si experimentand cele mai noi tehnologii pentru a crea produse cool. Am incredere ca in noua formula, Frontier Silicon Timisoara va deveni o organizatie bine integrata, accesibila si capabila sa raspunda cu exactitate exigentelor unui domeniu atat de dinamic, cum este cel al solutiilor wireless si connected audio.“

Alina GAFU

Deputy General Manager

Alina beneficiaza de o experienta de 10 ani in office management in domeniul IT&C. De la bun inceput alaturi de Barry, Alina este responsabila de dezvoltarea  echipelor  Frontier Silicon si Sensium Healthcare Romania si administrarea centrului de inovatie tehnologica din Timisoara.

Cu o ampla experienta in zona de start-up  si cu o fina cunoastere a mediilor multinationale si-a adus o contributie recunoscuta la modelarea culturilor organizationale a catorva dintre marile nume ale scenei corporate timisorene.

La baza succesului profesional se regasesc abilitatile innascute de leadership si o personalitate entuziasta, pro-activa care imbratiseaza provocarea si are capacitatea de a administra procesele de schimbare, generand plusvaloare pentru companie si satisfactie echipei.

Trainer certificat – The Process Communication Model® (PCM), Alina a demonstrat pe parcursul a doar 18 luni, ca centrul de inovatie tehnologica al Frontier Silicon din Timisoara poate deveni functional si atinge tintele prestabilite in timp record. Este o performanta ce se datoreaza abilitatilor sale exceptionale de a atrage talente si de a crea un sistem de management inovativ al echipei de peste 50 de anjagati, care acopera la nivel global cerintele de programare ale grupului Toumaz.

Florin CANIA

Head of Software Testing

„Frontier Silicon aduce proiecte nemaintalnite in Timisoara in domeniul consumer electronics. Acestea  au o durata de dezvoltare de 4-6 luni, produsul final fiind regasit pe piata  la 3 luni dupa ce echipa noastra a predat proiectul catre beneficiar. Astfel munca ta se reflecta pe rafturile din magazin foarte rapid, oferindu-ti satisfactia de a te „intalni” cu produsul ambalat in maxim o jumatate de an. Clientii nostri sunt firme de marca –  Bowers & Wilkins, Bose, Sony, Philips.  Un alt beneficiar are un speaker dedicat retelei AppleStore, iar pentru noi, ca echipa care am lucrat la dezvoltarea unor componente din acest produs, este o satisfactie profesionala spectaculoasa sa regasim munca noastra intr-un AppleStore.

Produsele noastre ofera clientilor o putere de procesare enorma, la costuri foarte avantajoase. Acest lucru este posibil datorita creativitatii cu care abordam procesul de dezvoltare al produselor. Este si motivul pentru care cei mai buni, inovativi profesonisti sunt atat de  pasionati de munca lor.

Managerii contribuie enorm la dezvoltarea profesionala si personala a membrilor echipei, punandu-ne la dispozitie cele mai noi tehnologii in cel mai scurt timp posibil.”

Horea POP

Head of Software Development

„In prezent proiectam sisteme audio ce vor ajunge la un pret de retail de 24 – 25,000 Euro. Cel pe care tocmai l-am finalizat, se regaseste deja in magazinele dedicate si costa in jur de 1000 de euro, un pret justificat pentru nivelul de calitate pe care il ofera.

Suntem o echipa tanara cu o medie de varsta de sub 30, pasionati de sport in timpul liber -avem perioade in care petrecem la fel de mult timp impreuna ca o adevarata familie.

Nu suntem chiar „geeks”, desi cred ca 60% din discutiile noastre la un pranz sunt legate de aspecte tehnice si de proiect; ne cerem sfaturi. Asta dovedeste ca oamenilor din Frontier Silicon le place ce fac si sunt pasionati; e impresionant sa vezi ca si seara la o bere, ei testeaza si fac anecdote tehnice. Ne organizam munca in asa fel incat sa nu ajungem sa (ne) plictisim, sa nu intram intr-o zona periculoasa de confort; fiecaruia pe rand ii revine cate o responsabilitate majora in finalizarea cate unui proiect. In acest fel toti membrii echipei au „ownership” asupra produsului, pentru ca isi asuma prin rotatie <> cele mai importante ale procesului de dezvoltare.”

Krisztina MARTON

Head of Build and Release

„Am inceput la Frontier Silicon in martie 2014, dupa 13 ani petrecuti intr-o mare corporatie, pentru ca am simtit ca e un momentul decisiv in care mai pot sa schimb ceva. Nu regret nici o clipa ca m-am alaturat acestei echipe, care mi-a facut o impresie excelenta chiar de la inceput, datorita mediului de lucru si a oamenilor lejeri. Mediul mi s-a parut poate ciudat, sau in orice caz foarte diferit, inca de la momentul interviului, care a avut loc aici pe canapea (n.r in playroom) departe de orice atmosfera riguroasa de „office”. M-am simtit atat de bine, incat ceea ce ma gandeam ca va fi un proces formal de recrutare a fost de fapt o discutie placuta de peste 2 ore. Intr-un cuvant  – totul a fost si a ramas „altfel” chiar de la inceput. Radem si glumim mai des ca oriunde altundeva, organizam iesiri si teambuilding-uri, dar stim si sa ne auto-organizam, sa ne optimizam procesele de lucru, astfel incat sa nu apara aglomeratii, <> sau ruperi de ritm. Am obtinut in decursul acestei perioade certificarea ISO pentru proiectul medical, dar cea mai mare satisfactie este ca ne-am construit reputatia de a livra clientilor nostri produse de calitate in termenul stabilit. Iar aceasta promisiune onorata ii determina sa ne solicite in continuare pentru dezvoltarea de noi proiecte mai interesante, mai complexe din punct de vedere tehnic.  Fluctuatia de personal in 2 ani este aproape de zero, ceea ce iti confera un mare avantaj, pentru ca ai timp sa iti cunosti si sa iti intelegi colegii – fiecare cu stilul sau de lucru, nevoile si capacitatile specifice.”

Amalia PIRVANESCU

Head of Mobile Applications Development

„Lucram live – pentru ca suntem in permanenta in contact cu clientii si utilizatorii produselor noastre, care ne trimit feedback-ul lor.

Inca de la interviu am descoperit dinamica si nivelul ridicat al discutiilor tehnice. Acestea m-au convins sa lucrez pentru Frontier Silicon, chiar daca veneam dupa o lunga perioada (n.r. 4 ani ) de „freelancing”. Am inteles avantajele pe care le pot avea aici din punct de vedere al dezvoltarii capacitatilor mele profesionale – si anume sa am in permanenta la indemana o opinie tehnica solida pe care sa o consult. A urmat apoi construirea unei echipe, un proces de 5-6 luni, in care mi s-au alaturat 7 colegi. Apps-urile create de noi, mobileaza atat sistemele IOS cat si Android si este posibil sa ne orientam si spre sistemul de operare aflat in dezvoltare de Amazon. Anul acesta aplicatiile Frontier Silicon au fost prezentate la cele mai importante targuri de tehnologie din lume – cele de la Berlin, Hong Kong si din America.”